Неработен ден!

Почитувани,
По повод државниот празник “02.август Ден на Републиката” Нова ПОШТА ДОО нема да работи во вторник на 02.08.2016 година што значи дека пратките преземни во понеделник 01.08. ќе бидат испорачани на 03.08.2016 година. Да се потсетиме зошто го прославуваме Крушевското востание.
“По извојуваната битка се приредил свечен пречек во кој се свикани 60 души првенци од сите националности (Македонци, Власи, Албанци) и била избрана шестчлена “привремена влада”. Веднаш потоа бил избран совет, односно влада за чиј претседател е избран Никола Карев кој ја прогласил Крушевската република во која за првпат во историјата на балканските народи Македонците, Власите и Албанците избрале заедничка влада. Таа иста влада правела максимални напори да го заштити и да му овозможи рамноправност и на лојалното муслиманско население.”

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *